Fuqi efikase dhe mbreslenese

Gama e motorreve dhe kutise se nderrimit te marsheve ne modelin B-MAX, ofron kombinimin e fuqise dhe efikasitetit qe ju deshironi.

 

Modeli B-MAX gjithashtu eshte i pajisur me disa karaktristika te zgjuara per te permiresuar me tej performancen dhe efikasitetin e motorreve te saj. Per te pasur gjithe informacionin mbi performancen, nivelet e efikasitetit, hidhini nje sy seksionit tone "Facts and Figures".

 

 • Fuqia
  Modeli B-MAX ofron motorre nafte dhe benzine dhe nje zgjedhje per kutine e nderrimit te marsheve(kambios). Opsioni me i ri, i vetmi i cili per madhesine e tij sjell fuqi te jashtezakonshme dhe çift rrotullues, lider ne kategori per konsum, eshte motorri i benzines 1.0liter EcoBoost. 

  EcoBoost, motorri i ri shume i avancuar i benzines

  Modeli B-MAX mundeson motorrin revolucionar 1.0liter benzine EcoBoost me 100KF i cili ka fuqine e nje motorri 1.6liter, me konsum 20% me pak se çdo motorr benzine i barazvlefshem me te. Ne fakt konsumi dhe emetimet e CO2 jane pak a shume si ato te naftes. Per arritjen e ketyre veçorive ai eshte riprojektuar plotesisht - koha me e shpejte e ngrohjes se motorrit dhe reduktimi i ferkimit jane vetem nje pjese e permiresimeve. Aq mire sa fuqia dhe konsumi, ju do te shijoni zhurmen unike dhe sportivitetin e tij.
  Per me tej motorrit te ri EcoBoost, modeli B-MAX ofron dhe motorrin e benzines 1.4liter Duratec, i cili gjeneron 90KF dhe motorrin 1.6 Ti-VCT me 100KF kambio automatike.

  Motorret e ri te naftes lider te games per konsum

  Motorri shume ekonomik 1.5TDCi gjeneron 75KF duke mbajtur nje konsum prej 4.1l/100km me emetimet e CO2 109g/km.

  Kambio ekonomike me 5 marshe

  Si motorri i naftes dhe ai 1.4 Duratec i benzines, vijne me transmisionin manual 5 marshe, te projektuar me kujdes per te arritur karakteristikat e secilit.

  Qetesia maksimale e efikasitetit te kambios automatike

  Motorri i benzines 1.6 litra TI-VCT, sjell kambion automatike(PowerShift). Duke kombinuar pershtatshmerine e nje kambio automatike me kontrollin e asaj manuale, kjo kambio automatike me 6 marshe, dopio freksion, parazgjedh marshin tjeter per ju, ne menyre qe fuqia te mos bjere kur behet ky ndryshim. Kjo lloj kambio mundeson nje pilotim te qete dhe te kenaqshem, duke ndihmuar paralelisht ne reduktimin e konsumit te karburantit dhe emetimit te CO2, krahasuar me nje kambio te thjeshte automatike. 
 • Ekonomia

  Ne lidhje me gamen shume efikase te motorreve me benzine dhe nafte, modeli B-MAX posedon nje numer te madh karakterisitikash projektuar per te ulur konsumin.


  Menyra me ekonomike per te karikuar baterine

  Ndryshe nga sistemet tradicionale, Karikimi i Zgjuar Rigjenerues(Smart Regenerative Charging) karikon baterine vetem kur eshte e nevojshme. Per shembull kur ju frenoni, teknologjia konverton forcen e perdorur ne energji elektrike, gje kjo qe ndihmon ne rikarikimin e baterise gjate ecjes, duke dhene nje ndihme ne kursimin e karburantit dhe emetimit te gazrave.

  Treguesi i ndryshimit te marsheve per konsum efikas

   Nje drite ne panelin e intrumentave ju tregon kur duhet te nderroni marshin per kursim maksimal te karburantit. Eshte nje menyre e thjeshte por efikase per te pasur nje udhetim me ekonomik. Treguesi i Marsheve mundesohet me shume opsione te motorrit.

  Sistemi inteligjent i informacionit per nje pilotim sa me efiçent

  Risia e sistemit Ford Eco Mode ne menyre te vazhdueshme mundeson vleresimin e menyres se pilotimit kundrejt konsumit, duke perfshire: shpejtesine, nderrimin e marsheve, plus proporcionin e udhetimeve te gjata apo te shkurtra. Me pas nje program inteligjent ju keshillon se si te keni nje konsum sa me te ulet, ne varesi te stilit tuaj unik ne pilotim. 

   

 • Fakte dhe ilustrime

  Tabela me poshte ju mundeson njohjen e gjithe informacionit qe ju nevojitet per performancen, konsumin dhe emetimit te CO2. 

   

  Te dhenat e motorreve per modelin B-Max 
  Motorret Transmisioni Co2 (g/km) I kombinuar L/100KM
  1.4L Sigma 90KF Manual 139 6.0
  1.6 Sigma 105KF Powershift 149 6.4
  1.5L TDCi 75KF Manual 109 4.1
Bookmark & Share