Ford C-MAX dhe Grand C-MAX, duke filluar nga € 14,400

 • Karakteristikat kryesore

  Shkathtesia me stil e C-MAX

  Karaktristike e layout-it per modelin C-MAX jane palosja e sediljeve 40/20/40 ne rrjeshtin e dyte duke krijuar luksin

  e layout-it 2+2, ose palosja e plote per nje hapesire te gjithen te sheshte. Çdo gje eshte pershtatur per te pembushur nevojat e nje familje te madhe.

  Fleksibiliteti i Grand C-MAX

  Hapesira e brendshme gjeniale prej 7-vendesh e modelit Grand C-MAX ju ofron mundesine e nje rrjeshti te trete sediljesh.

  Teknologjia e motorreve te naftes Ford Duratorq

  Teknologjia e avancuar qe eshte aplikuar ne keta motorre kombinon performancen me efikasitetin e konsumit te ulet te karburantit dhe emetimeve te uleta te CO2. Motorri Duratorq 1.6TDCi 95KF tashme perfton me shume fuqi me nje konsum minimal prej 5.4 liter/100 km (urban) dhe me emetime prej vetem 119 g/km ose nivelin A* ne sistemin VRT(Vehicle Registration Tax - Taksa e rregjistrimit te mjeteve), ne modelin me kambio manuale.

  Ne dispozicion qe prej Korrikut 2011 sistemi Auto Start-Stop redukton maksimalisht emetimet e CO2. Kur automjeti juaj qendron pa levizur, motorri ne menyre automatike fiket per te kursyer karburant. Ne momentin qe ju doni te levizni ai menjehere ndizet. Mundesohet ne motorrin 1.6TDCi 95KF, duke reduktuar emetimet nga 119g/km ne 114g/km ndersa ne modelin Grand C-MAX nga 129g/km ne 124g/km.

  *nivelet e emetimit te gazrave vleresohen nga A ne D si norme ne perputhje me legjislacionin e Komunitetit Evropian mbi emetimin e gazrave(EC Directive 93/116/EC).

  Dyert e rreshqitshme anesore

  Dyert e rreshqitshme anesore tek modeli Grand C-MAX mundesohen per here te pare tek Ford. Te integruara me mjehteri ato kompletojne pamjen e Grand C-MAX duke qene ideale per te hyre sa me me lehtei ne pjesen e mbrapme duke shmangur goditjet neper vendet e ngushta te parkimit.

  Active Park Assist

  Ju ndihmon te parkoni ne hapesira 1.2 here me te medha se gjatesia e automjetit tuaj. Pasi konfirmon hapesiren per parkim, sistemi operon ne menyre automatike, nderkohe qe ju komandoni pedalet. Nje sistem tjeter audio se bashku direktivat e shkruajtura ju vijne ne ndihme per menyren se si te kryeni kete manover.(opsion)

  Funksioni i deres se bagazhit

  Ju mund te hapni bagazhin vetem nepermjet nje butoni ne panelin e instrumentave ose nga butoni ne çelesin e makines - e shkelqyer kur i keni duart e zena. Dizenjimi inteligjent ju lejon te programoni kendin e hapjes ne menyre qe te shmangni pengesat, siç mund te jete tavani i garazhdit tuaj. Per t'u mbrojtur, dy sensore detektojne çdo pengese duke ndaluar ne menyre automatike mbylljen ose hapjen. (Opsion si pjese e paketes Familjare 2)

  Ndihma e nisjes ne malore

  Standart vetem ne nivelin Titanium, kjo risi ju mundeson ecjen mbrapsh kur niseni nga vendi ne nje rruge te pjerret. Pasi hiqni kemben nga frena kur jeni te ndaluar, sitemi i mban per dy minuta automjetin te ndaluar duke ju dhene kohe te shtypni pedalin e gazit pa ecur mbrapa, ne menyre qe te keni nje nisje te sigurt.

  Kujtesa e vendosjes se rripave te sigurimit.

  Ne menyre qe drejtuesit e mjeteve te jene sa me te qete, ne menyre vizuale dhe audio ne menyre te veçante, sistemi te tregon per çdo rrip sigurimi te vene apo jo te vene. (vetem ne versionin Grand C-MAX)

  Kamera ne pjesen e mbrapme

  Zgjidhni marshin per te ecur mbrapa dhe pamja e pasme do te shfaqet automatikisht ne ekranin e panelit te instrumenatave. Ju mund te shihni lehtesisht se sa afer jeni me objektet qe ndodhen pas jush, gjithashtu grafika e mbivendosur ne pamje ju shfaq drejtimin e parkimit. (Opsion, si pjese e Paketes Sony Nav, ne nivelin Titanium)

 • Te rejat

  Teknologjia e naftes Ford Duratorq

  Inxhinieria e avancuar kombinon performancen me efikasitetin ne konsum dhe emetime te uleta CO2. Motorri Duratorq 1.6TDCi me 95KF tanime sjell me shume fuqi duke konsumuar pak, vetem

  5.4litra/100 km (urban) me emetime prej vetem 119 g/km* ose klasifikimi A ne VRT (Vehicle Registration Tax - Taksa e rregjistrimit te mjeteve), ne modelin C-MAX me kambio manuale.

  Ne dispozicion prej Korrikut 2011 sistemi Auto Start-Stop redukton akoma me shume emetimet e gazit CO2 ne natyre. Kur ju ndaloni, motorri fiket automatikisht ne menyre qe te kurseje karburant. Kur deshironi te niseni ai ndizet ne menyre te menjehershme. Disponohet ne motorret 1.6TDCi 95KF, duke ulur emetimet nga 119g/km ne 114g/km dhe tek Grand C-MAX nga 129g/km ne 124g/km.

  Transmisioni Ford PowerShift

  Tipet e rinj te motorreve, PowerShift me gjashte-shpejtesi, dopio freksion me kambio automatike e bejne udhetimin tuaj me te qete, me argetues duke kursyer me shume se 10% karburant.

  Butoni i ndezjes Ford Power

  Tashme koha kur per te ndezur makinen duhet te fusnit çelesin ne kroskot ka kaluar. Thjesht shtypni butonin nderkohe qe mbani te shkelur pedalin e freksionit(ose frenave tek kambio automatike) dhe makina eshte gati per ecje. (Standart ne Titanium)

  Siguria per femijet

  Karakteristika me e fundit ne modelin Grand C-MAX eshte siguria e dyerve te rreshqitshme anesore. Vetem me anen e nje butoni qe ndodhet ne deren e drejtuesit te mjetit, ju mund te siguroni dyert anesore rreshqitese ne menyre qe ato te mos hapen nga brenda. (Power Child Locks opsion ne C-MAX AMBIENTE).

  Kujtesa per vendosjen e rripave te sigurimit

  Modeli Grand C-MAX sjell sistemin e kujteses se vendosjes se rripit te sigurimit. Ky sistem kujton drejtuesin e mjetit si me figure ashtu edhe me ze ne rast se mosvendosje te rripave te sigurimit perpara nisjes dhe gjate saj.

  Limitatori i shpejtesise

  Disponohet si pjese e cruise control, ky sistem ju lejon te vendosni shpejtesine maksimale ndermjet 30-180 km/h. Sistemi i menaxhimit te motorrit siguron qe ju te mbani limitin e shpejtesise, duke ju ndihmuar te perqendroheni tek rruga dhe jo tek kilometrazhi.(Opsion ne ACTIV, Standart ne Titanium)

  Blind Spot, Sistemi Informues i pikave te "vdekura" ne pasqyre

  Kjo ndihme e teknologjise se larte ju ndihmon te keni nje udhetim sa me qete, sidomod ne autostrade. Ne rast se nje automjet hyn ne piken e vdekur te pasqyres, sistemi ju lajmeron nepermjet nje drite ne secilen nga pasqyrat(shofer+ pasagjer). (Opsion)

  Sistemi audio SONY ICP

  Me ngjyre te zeze Piano Black, Sistemi audio SONY perbehet nga tete bokse dhe nje amplifikator prej 265-watt per t'ju dhene nje eksperience audio te detajuar te tingujve dhe kur zeri eshte ne minimum. Mundeson lidhje per USB, pajisje MP3 dhe iPod®. (Opsion, si pjese e Paketes Sony NAV).

  Dizenjo e brendshme

  Skalitja e paneli te kontrollit dhe atij te instrumentave i jep si drejtuesit te automjetit, ashtu edhe pasagjerit, perveç detajeve, ngjyrat e veshjeve te brendshme, timonin dhe leven e marshit me lekure, duke i dhene nje ndjesi te çmuar hapesires se kabines. Harmonia e dizenjmit me stil bashkon prakticitetin me artin e sistemeve te navigimit dhe te audio-s.

  Paneli ne pjesen e siperme

  Ekziston nje mbajtese syzesh mbi pasqyren e brendshme. Modeli Grand C-MAX eshte i pajisur me nje mbajtese per sendet e perditshme, siç mund te jene hartat.

  Teknologjia Ford Auto Start-Stop

  Fik automatikisht motorrin kur automjeti ndalon dhe e rindez ate kur doni te niseni dhe si rezultat do te keni nje permiresim te konsumit te karburantit si dhe emetime me te uleta CO2.

 • Siguria

  Teknologjia per ndihmesen e drejtuesit

  Nje grupim teknologjish - me e avancuar se ne çdo Automjet tjeter Multifunksional te permasave te mesme, dizenjuar per te ndihmuar ne rritjen e sigurise, duke rritur kenaqesine ne pilotim dhe komoditet. Karakteristika e veçante perfshin Cruise Control dhe Limitin e Rregullueshem te Shpejtesise te cilet jane kombinuar me zgjuarsi per tju ndihmuar te jeni sa me te qete gjate udhetimit.

  Sistemet e sigurise aktive

  Keto sisteme jane gjithmone ne gatishmeri, per tu aktivizuar gjate nje problemi ose keqfunksionimi te diçkaje. Pjesa me e madhe jane si standart ne te dy modelet C-MAX dhe Grand C-MAX, çka demostron angazhimin tone per standarte te larta sigurie.

  Sistemet pasive te mbrojtjes

  Se bashku me teknologjite me te fundit te sigurise te implemetuara ne C-MAX dhe Grand C-MAX, elementi kyç ne sistemet tona te sigurise eshte Sistemi Inteligjent i Mbrojtjes( Intelligent Protection System (IPS). Ky perfshin sistemet e avancuara te meposhtme te gatshme te reagojne ne nje fraksion sekondi:

  • Airbag-et e drejtuesit (60 litra) dhe pasagjerit (110 litra)
  • Rripa sigurimi te fuqishem me kufizim ngarkese.
  • Airbag anesore ne forme perde per pasagjeret perpara dhe ata ne rrjeshtin e dyte
  • Kolone timoni me palosje per nje thithje te optimizuar te energjise dhe mbrojtje te kembeve
  • Sistemi Parandalues i Thithjes se Pedaleve ben te mundur thithjen brenda te pedaleve duke i bere njesh me tapicerine e kembeve ne menyre qe te parandaloje demtimet e kembeve ne rast perplasje.
  • Sistemi pasiv per mbrojtjen e qafes ne sediljet e para shofer+pasagjer ne rastin e nje goditje nga pas.
  • Rripat e sigurimit ne sediljet e para te kapur ne tre pika te rregullueshem ne lartesi
  • Kujtesa e vendosjes se rripave te sigurimit per shofer + pasagjer dhe sediljeve ne rrjeshtin e dyte dhe te trete (vetem ne modelin Grand C-MAX me 7 sedilje)
  • Pika montimi ISOFIX per sediljet e femijeve, vendosur ne pjesen anesore te sediljeve te rrjeshtit te dyte
  • Çaktivizimi opsional i airbag-ut te pasagjerit
  • Paralajmeruesi i Frenave te Emergjences (aktivizim automatik i sinjaleve ne rast te nje frenimi te forte)
 • Mjedisi

  Evoluimi i motorreve te naftes TDCi Duratorq

  Projektuar per te perftuar perforamance te rafinuar dhe kosto te ulet te poseduesit te mjetit, ju mund te zgjidhni gjeneraten e re te motorreve te naftes Ford TDCi Duratorq. Shifra mbreselenese te harxhimit te karburantit, emetimet e uleta te CO2 jane kombinuar me pergjegjesi per ti dhene ketij motorri nje pozicion te veçante.

  Veç kesaj motorri 2.0 TDCi 115KF Duratorq eshte i disponueshem me kambio automatike dopjo freksion, duke sjelle konsum me te ulet karburanti prej me shume se 10%.

  Emetimet Euro 5

  Motorret e modelit C-MAX i jane pershtatur me se miri standarteve Euro 5.

Bookmark & Share