Mbrojtja themelore

Ford C-MAX dhe Grand C-MAX jane ndertuar per te mbrojtur "banoret" e tyre ne nivele te larta, si te sigurise pasive dhe te asaj aktive duke perdorur teknologjine me te fundit per sigurine, plus nje ristrukturim te struktures per te permbushur standartet me te rrepta te sigurise ne bote.

 

 

 • Siguria pasive

  Sistemi Inteligjent i Mbrojtjes( Intelligent Protection System (IPS)

  Se bashku me teknologjite me te fundit te sigurise te implemetuara ne C-MAX dhe Grand C-MAX, elementi kyç ne sistemet tona te sigurise eshte Sistemi Inteligjent i Mbrojtjes( Intelligent Protection System (IPS). Ky perfshin sistemet e avancuara te meposhtme te gatshme te reagojne ne nje fraksion sekondi:
  • Airbag-et e drejtuesit (60 litra) dhe pasagjerit (110 litra)
  • Rripa sigurimi te fuqishem me kufizim ngarkese.
  • Airbag anesore ne forme perde per pasagjeret perpara dhe ata ne rrjeshtin e dyte
  • Kolone timoni me palosje per nje thithje te optimizuar te energjise dhe mbrojtje te kembeve 
  • Sistemi Parandalues i Thithjes se Pedaleve ben te mundur thithjen brenda te pedaleve duke i bere njesh me tapicerine e kembeve ne menyre qe te parandaloje demtimet e kembeve ne rast perplasje.
  • Sistemi pasiv per mbrojtjen e qafes ne sediljet e para shofer+pasagjer ne rastin e nje goditje nga pas.
  • Rripat e sigurimit ne sediljet e para te kapur ne tre pika te rregullueshem ne lartesi
  • Kujtesa e vendosjes se rripave te sigurimit per shofer + pasagjer dhe sediljeve ne rrjeshtin e dyte dhe te trete (vetem ne modelin Grand C-MAX me 7 sedilje)
  • Pika montimi ISOFIX per sediljet e femijeve, vendosur ne pjesen anesore te sediljeve te rrjeshtit te dyte
  • Çaktivizimi opsional i airbag-ut te pasagjerit
  • Paralajmeruesi i Frenave te Emergjences (aktivizim automatik i sinjaleve ne rast te nje frenimi te forte)

   

 • Siguria aktive

  Kontrolli i Çiftit Rrotullues

  Rrit stabilitetin ne kthesa nepermjet aplikimit te forces frenuese dhe kalimit te fuqise nga çifti i rrotave te brendshme ne ato te jashtme.

  Ndikimi i motorrit ne Kontrollin e Çiftit Rrotullues

  Ndikon ne qendrueshmerine e automjetit ne siperfaqe te rreshqitshme duke ulur xhirot e motorrit per te ndaluar bllokimin e gomave gjate nje frenimi te forte. Sistemi i jep xhiro gomes qe po rreshqet per te rritur forcen e ferkimit te gomes me rrugen.

  Aksi i pasem

  Kur sistemi anti-bllokues i frenimit(ABS) eshte aktiv ne gomat e perparme tek nje automjet me ngarkese te madhe, presioni i frenimit ne aksin e pasem rritet automatikisht per te çuar ne maksimum performancen e frenimit.

  Programi Elektronik i Stabilitetit(ESP) me Asistencen ne Terheqje(TA)

  ESP eshte sistemi kryesor i gjithe karakteristikave te sigurise aktive. Ky sistem monitoron progresin e automjetit dhe eshte gjithmone ne gatishmeri per te qene i efektshem ne rast nevoje. Nderkohe qe ky sistem nuk mund te anashkalohet, nje rregjim i ri ndihmon automjetin per te pasur terheqje perfekte ne siperfaqe te rreshqitshme si psh. ne debore.

  ESP perfshin gjithashtu sistemin TA per te eleminuar rrotulimin e tepert te gomes dhe garantuar terheqje optimale dhe qendrueshmeri.

   

  Dritat e Frenimit emergjent

  Ndizen automatikisht gjate nje frenimi emergjent, per te lajmeruar drejtuesit e mjeteve qe ndodhen pas. 

  Asistenca e Frenimit Emergjent

  Ndihmon per te arritur frenimin me te mire te mundshem ne rast emergjent duke rritur presionin e frenimit ne qofte se sistemi zbulon se drejtuesi nuk ka aplikuar presion te mjaftueshem ne pedalin e frenave.

  Ndihma e nisjes ne malore

   

  Standart vetem ne nivelin Titanium, kjo risi ju mundeson ecjen mbrapsh kur niseni nga vendi ne nje rruge te pjerret. Pasi hiqni kemben nga frena kur jeni te ndaluar, sitemi i mban per dy minuta automjetin te ndaluar duke ju dhene kohe te shtypni pedalin e gazit pa ecur mbrapa, ne menyre qe te keni nje nisje te sigurt.

   

  Kontrolli i Lekundjes gjate Rimorkimit

  Ofron nje nivel shtese te besimit dhe kontrollit nderkohe qe po rimorkoni. Ky sistem perdor kombinimin e teknologjive per te zbuluar dhe me pas aplikuar kundermasat ne motorr dhe frenim ne menyre qe te korrigjoje valezimet e levizjes se rimorkios. 

  Paralajmerimi per nje gome te shfryre

   

  I projektuar per t'ju paralajmeruar nepermjet nje sinjali ne panelin e instrumentave nese ndonjera nga gomat eshte duke humbur presion ky sistem (Deflation Detection System) ju mundeson nje ndalim te sigurte.

   

   

 • Asistenca aktive per drejtuesin

  Active Park Assist

   

  Ju ndihmon te parkoni ne hapesira 1.2 here me te medha se gjatesia e automjetit tuaj. Pasi konfirmon hapesiren per parkim, sistemi operon ne menyre automatike, nderkohe qe ju komandoni pedalet. Nje sistem tjeter audio se bashku direktivat e shkruajtura ju vijne ne ndihme per menyren se si te kryeni kete manover.(opsion)

   

  Kamera ne pjesen e mbrapme

   

  Zgjidhni marshin per te ecur mbrapa dhe pamja e pasme do te shfaqet automatikisht ne ekranin e panelit te instrumenatave. Ju mund te shihni lehtesisht se sa afer jeni me objektet qe ndodhen pas jush, gjithashtu grafika e mbivendosur ne pamje ju shfaq drejtimin e parkimit. (Opsion, si pjese e Paketes Sony Nav, ne nivelin Titanium)

   

  Limitatori i Shpejtesise i rregullueshem

  Mundesohet si pjese e cruise control, ky sistem ju mundeson te vendosni shpejtesine maksimale ndermjet 30 dhe 180 km/h. (Opsion ne Trend, Standart ne Titanium)

  Blind Spot, Sistemi Informues i pikave te "vdekura" ne pasqyre 

   

  Kjo ndihme e teknologjise se larte ju ndihmon te keni nje udhetim sa me qete, sidomod ne autostrade. Ne rast se nje automjet hyn ne piken e vdekur te pasqyres, sistemi ju lajmeron nepermjet nje drite ne secilen nga pasqyrat(shofer+ pasagjer). (Opsion) 

   

  Hill Start Assist

  Standart vetem ne Titanium, ju mundeson te mos ecni mbrapsh kur niseni nga vendi ne nje malore. Mbasi te keni hequr kemben nga pedali i frenave ky sistem mban mjetin te palevizur per disa sekonda per tju dhene kohe te shkelni pedalin e gazit dhe te niseni te sigurte.

   

   

 • Siguria

  Sistemi Pasiv Anti - Vjedhje (Passive Anti-Theft System PATS)

  Kur ju duhet te lini C-MAX tuaj ne çfaredo lloj vendi, duhet te dini se ai nuk mund te mbrohet vete. Pikerisht kjo eshte arsyeja pse ne kemi inkorporuar kaq shume karakteristika sigurie:
  • Bravat jane te gjitha te sigurise se larte, anti plasje dhe te mbrojtura me pjese te perforcuara
  • Alarm perimetrik (Opsion)
  • Mbyllje qendrore se bashku me mbyllje te xhamave
  • Çaktivizim te motorrit deri kur çelesi me kodin unik te tij nuk futet ne kuader

  Hapje/Mbyllje qendrore e dyfishte 

  Double locking with global open/close

  C-MAX’s double locking key facility means you can remotely close all the electric windows, as well as deadlocking all the doors. So if an intruder gains entry by breaking the windows, they will be unable to unlock the doors from inside. You can activate double locking simply by pressing the 'lock' button on the key fob twice. You can also open all the windows by pressing and holding the 'unlock' button. To close them, simply press and hold the 'lock' button again. (Global Open/Close not standard on C-MAX ACTIV)

  Power child locks

  A simple control switch enables you to safely secure your precious backseat passengers. You can electronically activate or release the rear-door child locks far more conveniently than conventional mechanical child locks. The switch in the driver’s door panel also controls the rear power-window deactivation function. Importantly, the locks are automatically disengaged in the event of a collision. (Power Child Locks not standard on C-MAX ACTIV)

   

Bookmark & Share