Performanca on demand

Fokus ST eshte i famshem per fuqine e tij, shkathtesine dhe emocion ne pilotim. Modeli me i fundit e çom eksperiencen ne nivele te reja. Motorri i ri Ecoboost perfton fuqi te jashtezakonshme, kursim te jashtezakonshem prej 7.2l/100km me emetim CO2 169g/km, nderkohe qe nje mori teknologjish sjellin drejtim, terheqje, qendrueshmeri dhe frenim.

 

Qendrueshmeri me amortizim unik

Amortizatoret e pasem ne Fokus ST jane bere me te rende per te perftuar zhdervjellesi dhe kontroll unik gjate kthesave. Ne teresi ju do te kenaqeni nga pilotimi emocionues, duke pasur kontroll te plote te automjetit.

Terheqje maksimale pergjate kthesave

Kontrolli i Shtuar i Perdredhjes Vektoriale(eTVC) ofron kontroll dhe zhdervjellesi. Kjo teknologji e avancuar reagon 100 here ne sekonde kundrejt rruges duke balancuar fuqine dhe frenimin ne secilen nga rrotat e parme per te pasur terheqje maksimale gjate kthesave dhe siperfaqeve te valezuara te rruges. Nderkohe qe Kontrolli i Perdredhjes Vektoriale operon sapo detektohet nje rreshkitjes se nje gome, Focus ST kontrollon ndryshimet ne rruge dhe kthesa per te aktivizuar sistemin perpara se gomat te rreshqasin. Ky sistem operon dhe rrotat e mbrapme.

Qendrueshmeria gjate kthesave

Kur futeni ne nje kthese me shpejteis te madhe, Kompesimi i Rrotullimit te Timonit anullon çdo devijim te timonit ne shpejtesi te medha, ose devijime te tij per shkak te kushteve te keqija te rruges. Rezultati? Keni kontroll te plote te tij.

Ferrota me te medha per distance te shkurter frenimi

Me 320mm, frenat e perparme te Fokus ST jane me te medha se te modeleve te tjera per te minimizuar distancen frenuese dhe per te pasur ndjesi me te madhe pergjegjesie. Mbulesat e ferrotave ofrohen me ngjyre te kuqe per te pasur nje pamje akoma me sportive. Disqet e mbrapem te frenave gjithashtu kane nje permase prej 271mm.

Fuqi shperthyese nga nje motorr i ndertuar per gara

Motorri me peshe te vogel 2.0liter Ecoboost ndertuar me alumin mundeson qe Fokus ST te kete nje performance nga 0-100km/h per vetem 6.5sek. Ai perdor injeksionin dhe turbon per te prodhuar nje fuqi rrotulluese prej 250KF dhe 360nm per efiçence te jashtezakonshme. Mund te keni nje maksimum prej 1,750(rpm) rrotullimesh per minute.

Grila e perparme unike per aerodinamike te permiresuar

Me sistemin Active Grille Shutter, grila e perparme hapet automatikisht per te ftohur motorrin kur jeni duke udhetuar me shpejtesi te ulet dhe mbyllet po ne menyre automatike kur ju rrisni shpejtesine duke perftuar nje permiresim te aerodinamikes dhe konsum te ulet te karburantit deri ne 0.8%.

 

Bookmark & Share