Çmimi per teknologjine

Eshte mese normale qe nje mjet i fuqishem siç eshte Focus ST te jete i pajisur me teknologjine me te fundit ne bord. Ka fituar Çmime Prestigjoze Euro NCAP per sistemet e teknologjise se larte si Ford Active City Stop, Lane Keeping Aid, Driver Alert dhe Forward Alert (pjese e Adaptive Cruise Control) 

Tre menyra ESC.

Electronic Stability Control (ESC) ne menyre konstante monitoron progresin e automjetit tuaj. Ai ndjen çdo devijim nga linja e rruges, siç mund te jete ndyshimi i pakontrolluar i korsise nga rreshqitja dhe ndihmon ne menyre automatike pozicionin e mjetit.
Me Fokus ST ju keni dhe dy opsione te tjere. Si fillim mund te zgjidhni Sport Mode, duke ju mundesuar te keni sistem te reduktuar te ESC per t'ju dhene mundesine e xhirimit te gomave gjate kthesave. Se dyti mund te zgjidhni çaktivizim total te ESC (per drejtues profesioniste). 

Dy sisteme te avancuar dizenjuar per t'ju mbajtur te sigurte

Se pari, ne qofte se filloni te devijoni nga korsia,  Lane Departure Warning ju lajmeron me ane te nje vibrimi ne timon dhe nje sinjali ne kroskot. Me pas ne rast se ju reagoni me vonese apo nuk reagoni fare Lane Keeping Aid do t'ju tregoje se si te ktheni kursin e mjetit ne korsine e duhur ne menyre te sigurte.

Driver Alert ju lajmeron kur duhet te pushoni

Driver Alert ne menyre konstante monitoron menyren tuaj te pilotimit dhe eshte dizenjuar te konstatoje çdo ndryshim te shkaktuar nga lodhja. Ne qofte se jeni lodhur duke i dhene makines, nje sinjal ne panelin e instrumentave ju sugjeron te beni pak pushim.

Auto High Beam. Ju qarteson rrugen pa verbuar te tjeret

Nje ndihme e paçmueshme per udhetimin naten,  Auto High Beam rregullon lartesine e fenereve te perparme kur detekton trafik ose nje mjet qe po ju vjen perballe. Me pas, ne menyre automatike çon feneret ne pozicionin e meparshem per t'ju dhene shikueshmeri maksimale.

Automjeti frenon per ju, duke shmangur aksidentin ne shpejtesi te ulet

Sistemi inovativ Active City Stop ju ndihmon te shmangni perplasjet ne shpejtesi te ulet ne trafik ose ne shpejtesi nen 30km/h. Ne rast se sistemi zbulon se mjeti para jush ndalon ne menyre te papritur dhe ju nuk reagoni, ai automatikisht kryen frenimin per ju.

Teknologjia per pikat e vdekura ne pasqyre

Sistemi Blind Spot Information perdor sensoret per te pare  
automjetet qe kane dale nga rrezja e pasqyres. Me pas me ane te nje sinjali me ngjyre portokalli te vendosur ne cep te pasqyres ju lajmeron per faktin.
 

Bookmark & Share