Galaxy positively welcomes passengers

The Ford Galaxy effortlessly merges stylish design with a flexible and spacious interior. From the variable climate-controlled front seats to the ample head and leg room available in all three rows of seats, this majestic vehicle personifies comfort and relaxation. It can also easily find space for that all-important luggage. With the Ford FoldFlatSystem (FFS), the car's seating can be configured an incredible 32 different ways for ultimate flexibility.

 • Komoditet dhe lehtësi

  Xhama reflektimi diellor

  Xhami i përparëm është projektuar në mënyrë të posacme që të bllokojë akoma më shumë se xhami normal nxehtesinë që vjen nga djelli. Kjo do të thotë që ambienti i brëndshëm ka më pak nxehtësi të akumuluar gjatë ditëve të ngrohta, e cila ofron një ambient më të përshtashëm për ju.

  Buton i ndezjes

  Nuk ju nevojtet më të fusni celësin për të ndezur dizur makinën. Ju thjesht duhet të shtypni butonin e ndezjes dhe ta mbani shkelur pedalin e freksionit (ose frenat në kambio automatike) edhe motorri merr jetë. Gjithashtu i disponueshëm sëbashku me sistemin Ford Key-Free, sistemi i automatizuar, Keyless entry që ju lejon të kycni dhe ckycni makinën pa qenë nevoja që ta nxirrni celsin nga xhepi apo nga canta juaj.

  VSedilie të parme, me temperatura të vetkontrolluara

  Komoditet individual i ndenjëseve, të cilat kontrollohen nga përdoruesi, që përmirësojnë komoditetin e udhëtimit, vecanërisht gjatë udhëtimeve të gjata. Me një hapësirë zgjedhjeje prej 5 niveleve të ngrohjes dhe të ajrosjes, ndenjëset ofrojnë një element të implementuar brenda, i cili ofron temperaturën e dëshiruar, ndërsa pëlhura e biruar e ndenjëses dhe ventilatorët brenda sediljes lejojnë që ajri i ftohtë të qarkullojë brenda makinës dhe midis ndenjëseve të pasagjerëve.

  Auto-dimming rear-view mirror

  Ky opsion bën që pasqyra të zbulojë automatikisht shkëlqim verbues nga dritat e gjata të mjetit mbrapa jush, dhe të reduktojë shkëlqimin e reflektuar. Kjo gjë parandolon shpërqëndrimet apo verbimet nga ana juaj dhe në këtë mënyrë e bënë udhëtimin më të thjesht dhe më të sigurt.

  Kontroll i Dyfishtë Automatik i Temperaturës (DEATC)

  Kur udhëtoni me Galaxy, komoditeti juaj individual është gjithmonë i siguruar. DEATC (Dual Electronic Automatic Temperature Control) ju lejon që të vendosni temperatura të vecuara në mënyrë që t'ju përshtaten preferencave tuaja individuale, qoftë ulur në ndenjësen e shoferit, apo ulur në ndenjësen e pasagjerit të përparëm , me një variacion deri në 4 ºC midis cdo zone. Pasagjerët e pasëm gjithashtu kanë kompresor të vecantë i cili ofron ajër të ftohtë shtesë.

  Pastrues xhamash me nxehje

  Ky opsion është i dizenjuar të pastrojë xhamin e përparëm shpejt edhe kur temperaturat janë nën zero. Me një të shtypur të butonit, akulli dhe mjegulla zhduken në pak sekonda.

  Pasqyra elektrike të dyerve me nxehje

  Pasqyrat elektrike të dyerve nxehen në mënyrë që të pastrohen vazhdimisht nga akulli, bora dhe mjegulla, duke përmirësuar në këtë mënyrë dukshmërinë nga të gjitha anët.

  Electric Parking Brake (EPB)

  Ky sistem lehtësisht i përdorshëm aktivizohet dhe caktivizohet vetëm me anë të një celësi që ndodhet në pjesën qendrore te panelit. EPB zëvendëson frenat e dorës tradicionale, në këtë mënyrë liron mjaftueshëm hapësirë.

  Ford Key-Free System

  Sistemi i Ford KeyFree ju lejon të hapni apo mbyllni mjetin, pa qenë nevoja të nxirrni celësin nga xhepi apo canta. Sensorët rreth e përqark makinës zbulojnë prezencën e "celësit pasiv" dhe aktivizojnë mekanizmin e kycjes sipas nevojës.

 • Seating flexibility

  Ford FoldFlatSystem (FFS)

  You could be a DIY enthusiast, or your daughter's mountain bike could need picking up, or maybe you've been nominated as roadie for your son's band. Whatever you and your family need to carry, Galaxy is flexible enough to cope. FFS means each rear seat folds down flush with the floor, plus the second-row seats can also slide and tilt. In total, there are an astonishing 32 possible seating combinations.

  More space for added convenience

  Galaxy is ideal for growing families, thanks to its extra space. And if you need to transport any large equipment or awkward loads, with the second-and third-row seats folded flat there is an enormous 2,325 cubic litres of space in the back.
 • Interior design

  Luxury trims and fabrics

  The blend of elegant leather or fabric textures, complemented by high contrast stitching, elevates the interior to a higher level of luxury and prestige. New stylish door spears and instrument panel trims add further elegance, including the sophisticated new Mercury or contemporary Chrome Brushed finish.

  Unique premium quality

  Carefully selected materials and well-balanced colour tones add further stylish accents. A choice of colours and elegant fabrics are available. The soft-touch materials, such as new Windsor leather, beautifully complement the design flourishes and features inside the cabin. Every stitch, every cut of cloth and leather in the Galaxy has been meticulously crafted.
 • Instruments and controls

  Human Machine Interface (HMI) and Ford Convers+

  This intuitive digital command centre helps you stay in complete control of many of the car's systems. Featuring an enhanced or Ford Convers+ cluster display, the HMI is operated by two steering wheel-mounted toggles for audio and vehicle settings. With the left toggle you can find and change radio stations or CD tracks, as well as set the volume. The right toggle switch controls the cluster display for vehicle settings and the trip computer. On the Ford Convers+ cluster display, the right toggle lets you scroll through MultiMedia lists, controlling the phone, radio, and CD player. An optional USB/MP3/iPod® connectivity port is also available.

  Bluetooth®* with Voice Control

  Now you can choose to safely make hands-free calls on the move from your mobile by using Voice Control technology. This system lets you control a Bluetooth®*-compatible mobile, as well as the car's audio, DVD navigation and climate control systems.

  *The Bluetooth® word mark and logos are owned by the Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Ford Motor Company Limited and its associated companies is under licence. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.

  Adaptive Cruise Control (ACC) with Forward Alert (FA)

  With ACC you can automatically keep your chosen distance from the car in front. Should the car in front slow down and reduce the gap, your speed drops, too. And when traffic speeds up, you automatically return to cruising speed. Meanwhile, FA monitors your distance to the vehicle in front and if you drive too close, a warning noise and flashing light activate. Adjustable Speed Limiting Device (ASLD) is also optionally available.

  Adjustable Speed Limiting Device (ASLD)

  This new driver assistance system is included as part of cruise control. ASLD is designed to help drivers avoid exceeding driver-selected speeds unintentionally – for example, staying within legal speed limits during long road trips. By using enhanced cruise control switches on the steering wheel, you can adjust your top speed limit within a range of 30 to 180 km/h (19 to 112 mph). Should you try to exceed that range, the engine management system intervenes to maintain your set speed limit.

  Dual Electronic Automatic Temperature Control (DEATC)

  When you travel in Galaxy, your individual comfort is always assured. DEATC allows you to set the temperature separately to suit your individual preferences, whether sitting in the driver's seat, or as a front-seat passenger – with as much as 4ºC variation between each zone. Rear-seat passengers also have a separate compressor that delivers extra cool air.

 • Stowage and capacity

  Full-length overhead console

  This highly practical console, inspired by aircraft interior design, provides multiple stowage compartments, sunglasses holder and child observation mirror.

  Interior stowage

  With 24 stowage compartments the spacious interior of Galaxy remains clutter-free, no matter how many extra items the family brings along. And we've added some stowage under the front seats, so there's less chance of finding things under your feet.

  Load protection net

  This durable retention net keeps your items secure in the luggage compartment while you're on the move. Meets stringent Economic Commission for Europe (ECE-R17.07/DIN 75410-2) safety requirements. (Option and accessory)

  Accessories

  Whether you're going on that well-earned skiing break, or off to the DIY store, there is a wide range of accessories for expanding Galaxy's stowage capacity.

  Skis and snowboards can be either roof-mounted or transported inside using the Activity Kit which uses aluminium bars and attachments to lock items securely in place.

  There is also a Thule roof box to transport additional loads safely in all weathers.

  Additionally, you can choose a robust, full-height dog guard to keep extra family luggage or pets safely in the rear. You can fix the dog guard either behind the second row of seats, or behind the front seats when the second-row seats are folded down. The dog guard meets stringent Economic Commission for Europe (ECE-R17) safety requirements and is available to order.


  Galaxy Accessories

  Galaxy Activity Kit

  Galaxy Thule roof box

  Galaxy ClimAir® wind deflector


  Galaxy Dog guard system

  Galaxy Thule Xtender ski/snowboard carrierBookmark & Share