Performance emocionuese, ne çfaredo lloj kushtesh

Te gjithe modelet Kuga jane te pajisur me nje motorr 2.0 TDCi Duratorq, me 140 ose 163KF, 6-shpejtesi transmision Manual ose Powershift.

Sistemi inteligjent All-Wheel Drive(te gjitha rrotat aktive) garanton qendrueshmeri maksimale ne çdo terren. Si rezultat perftohet nje ekuiliber emocionues i performances dhe efikasitetit. 
 • Fuqia

  Zgjidhni tipin e fuqishem te motorrit te naftes

  Te dy llojet e motorreve te naftes ofrojne shume fuqi. Ofrohet motorri 2.0 liter TDCi 140KF me 6-shpejtesi, kambio manuale dhe tjetri 2.0 me 163KF i cili eshte me shume se i afte per kaluar veshtiresite me te medha te kushteve te rruges.

  Kambio Ford PowerShift. Kenaqesi ne udhetim per konsum me te ulet

  Duke kombinuar komoditetin e kambios automatike me kontrollin asaj manuale, kjo kambio me 6-shpejtesi, dopio-freksion parazgjedh marshin me te pershtatshem per ju pa qene nevoja te humbi fuqi. Kambio automatike Powershift i jep udhetimit tuaj me shume kenaqesi, por njekohesisht kursen me shume karburant dhe ka nje emetim te ulet te gazit CO2 ne krahasim me emetimin e kambios manuale.  

   

 • Ekonomia

  Treguesi i nderrimit te marsheve per nje konsum te ulet

  Nje drite ne panelin e instrumentaveju tregon se kur eshte momenti me i pershtashem per te nderruar marshin ne menyre qe te kemi konsum te ulet te karburantit.

  Sistemi inteligjent per nje pilotim sa me efikas

  Sistemi inovator Ford Eco Mode ne menyre te vazhdueshme monitoron menyren tuaj te pilotimit kundrejt konsumit. Sistemi lexon shpejtesine, nderrmin e marsheve, frenimin plus proporcionin e udhetimeve te shkurtra ose te gjata. Me pas sistemi ju vlereson si nje drejtues i mire ose jo duke ju referuar te gjithe karakteristikave te siper permendura.

   

 • Qendrushmeria

  Ndryshimi ne varesi te terrenit

  Sistemi Inteligjent i te Gjithe Rrotave Aktive (AWD) reagon ne moment dhe pershtatet me terrenin qe ndryshon. Ai çon rrotullim te veçante ne çdo gome qe ka nevoje per me shume terheqje. Meqenese sistemi funksionon ne varesi te nevojave, ai aktivizohet kur duhet, çka sjell kursim te karburantit. 
  Ne qofte se doni te shikoni se si performojne gomat pergjate udhetimit, informacioni mbi ekran per AWD ju tregon ne menyre te vazhdueshme, se sa fuqi çohet ne secilen gome.

  Kontrolli i drejtimit te shperndarjes se forces se motorrit(Torque Vectoring Control)

  Torque Vectoring Control reagon kundrejt siperfaqes se rruges 100 here ne sekonde(33 here me shpejt se sa levizja e qepalles se syrit). Duke perdorur kete informacion, ai menjehere balancon fuqine e motorrit ne rrotullimin dhe frenimin ne dy gomat e para. Kjo maksimizon forcen terheqese, qendrushmerine, per tju ndihmuar gjate kthesave ose valezimeve ne rruge. Torque Vectoring Control eshte nje risi ne teknologji e cila vjen si standart ne modelin Kuga.

  Me shume ferkim gjate kthesave

  Sistemi i Avancuar i Kontrollit Dinamik gjate Kthesave(eDDC) kontrollon me saktesi shperndarjen e fuqise rrotulluese ne secilen gome per te pasur kontroll te plote te mjetit neper kthesa. Kjo e ben mjetin me dinamik dhe ti pergjigjet sakte dhe shpejt komandave tuaja. Kur shkelni pedalin e gazit pergjate kthesave, sistemi aplikon frenim ne gomen e perparme qe eshte pozicionuar ne brendesi te ktheses dhe ne qofte se eshte e nevojshme dhe ne ate te mbrapme, ne menyre qe fuqia e motorrit te shkoje ne gomat qe ndodhen jashte ktheses, per te pasur me shume ferkim.
 • Fakte
  The table below gives you all the performance, economy and CO2 emissions data you need.

   

   

  Motorri Auto-Start-Stop KF Transmisioni Torque (Nm) CO² AWD/FWD Konsumi
  2.0 TDCi

  jo

  140

  6-shpejtesi Manual

  320

  139

  FWD

  5.3l/100km

  2.0 TDCi

  jo

  140

   6-shpejtesi
   Manual

  320

  154

  AWD

  5.9l/100km

  2.0 TDCi

  jo

  140

  6-shpejtesi

  Powershift

  320

  162

  AWD

  6.2l/100km

  2.0 TDCi

  jo

  163

  6-shpejtesi
   Manual

  340

  154

  AWD

  5.9l/100km

  2.0 TDCi

  jo

  163

  6-shpejtesi 
  Powershift

  340

  162

  AWD

  6.2l/100km

Bookmark & Share