Siguria dhe asistenca ne drejtim

Projektuar per tu perballur me terrenet me te veshtira, Ford Kuga disponon nje sere teknologjish sigurie dhe ndihme ne drejtim siç eshte Sistemi Inteligjent i Mbrojtjes, Programi Elektronik i Stabilitetit dhe Sistemi i te gjithe gomave aktive.

 

Keto nivele te larta te sigurise jane njohur nga organizata lider e Sistemeve te sigurise ne Evrope, EURO NCAP, te cilet i kane dhene Kuga-s maksimumin prej pese yjesh, duke e kategorizuar kete model si modelin me te sigurte te kategorise se tij!

 

Si shtese, Active City Stop dhe Ford SYNC me Asistencen Urgjente jane çmuar si sistemet me te mira te teknologjise se Avancuar dhe inovative.

 • Asistenca ne drejtim

  Emergency Assistance

  Nje pjese sa e rendesishme po aq e forte e Ford ne sigurine e jetes suaj, pjese e sistemit Ford SYNC eshte Emergency Assistance(Ndihma Urgjente). Ne rastin e keq te nje aksidenti ku airbag-u eshte hapur dhe pompa e karburantit eshte çaktivizuar, teknologjia me e fundit ne makine mundeson automatikisht per ju, nje telefonate direkte me Sherbimin e Emergjences. Zgjedhja ju takon ju te ndaloni thirrjen, ose te flisni direkt me operatorin ne rast se keni nevoje. Ç'është më e rëndësishmja sistemi automatikisht jep informacion me rendesi jetike ne favorin tuaj siç jane koordinatat GPS. (Opsion)

  Technologjia paralajmeruse 

  Sistemi Informues per Pikat e Vdekura ne pasqyre perdor sensoret per te pare mjetet te cilat kane dale jashte rrezes se pasqyres. Keto sinjale me ngjyre te verdhe jane te pozicionuar ne cepat e çdo pasqyre. (opsion)

  Dy sisteme te avancuar per te qendruar brenda korsise

  Ne rast se filloni te kryeni levizje te shpeshta duke dale dhe rihyre ne korsine perkatese sistemi per Paralajmerimin per Daljen nga Korsia ju informon nepermjet nje dridhje ne timon duke e shoqeruar me nje lajmerim vizual ne kroskot. Ne rast se drejtuesi nuk reagon, ky sistem ju ndihmon nepermjet nje guide se si te ktheheni ne korsine tuaj. Parajmerimi per Daljen nga Korsia ka fituar Çmimin e Avancuar nga EURO NCAP per sigurine. (opsion)

  Driver Alert zbulon kur ju ndiheni te lodhur

  Driver Alert ne menyre te vazhdueshme monitoron sjelljen tuaj ne pilotim dhe eshte programuar te zbuloje çdo ndryshim te shkaktuar nga lodhja. Ne rast se ju ndiheni te lodhur nje ikone shfaqet ne kroskot e cila ju sugjeron te beni pak pushim. Kjo teknologji ka fituar gjithashtu çmimin Çmimin e Avancuar nga EURO NCAP per sigurine (mundesohet si pjese e paketes)

  Vendosni shpejtesine e deshiruar dhe Kuga do ta mbaje ate

  E integruar me funksionin e kontrollit te drejtimit, Limitatori i Shpejtesise ju ndihmon te vendosni limitin e shpejtesise duke perdorur komandat ne timon. Makina ecen me kete shpejtesi duke ju mundesuar te mbani syte tek rruga jo tek kilometrazhi. Kur ju duhet te ecni me shpejt, thjesht shkelni pedalin e gazit dhe sistemi ç'aktivizohet. (standart)

  Asnje tabele nuk kalohet pa u vene re

  Teknologjia Inovative e Njohjes Se Tabelave i identifikon ato dhe i shfaq ne kroskot. Kjo teknologji madje mundeson pulsimin ne panelin e instrumentave p.sh ne rastin kur keni kaluar shpejtesine e lejuar ne ate rruge, duke ju ndihmuar te pilotoni ne menyre te sigurte. (mundesohet si pjese e paketes) 

  Kontroll ekstra gjate rruges se pjerret

  Hill Start Assist parandalon ecjen mbrapsh kur niseni nga vendi pergjate nje rruge te pjerret duke e mbajtur mjetin te palevizur per
  2-3 sekonda nepermjet frenimit automatik ne menyre qe ju te keni kohe te hiqni kemben nga pedali i frenave dhe te shkelni ate te gazit.(standart)

   

 • Siguria e automjetit

  Per te shmangur impaktet ne shpejtesi te uleta, Kuga frenon per ju

  Sistemi inovativ Active City Stop ju ndihmon te shmangni impaktet ne shpejtesi te uleta nen 30km/h, gjate nje trafiku te mundshem. Ne rast se sistemi zbulon se mjeti para jush ndalon ne menyre te papritur, ai menjehere kryhen frenim automatik. Active City Stop ka fituar nga EURO NCAP Çmimin e Avancuar per sigurine.

  Sistemet e koordinuara te sigurise qe aktivizohen ne sekonde

  Kuga eshte e pajisur me nje Sistem te Mbrotjes Inteligjente(IPS), i cili koordinon nje numer te madh sistemesh sigurie per te mbrojtur ju dhe pasagjeret tuaj. Po aq mire sa edhe shasia e rimodeluar nga qeliza super te forta çeliku, jane dhe airbag-et. Per te reduktuar shansin e demtimit ne rast aksidenti, timoni thithet brenda duke u bere njesh me kroskotin.

Bookmark & Share