Performanca

 • Motorret dhe tipet e kambios

  I riu 1.6-litra Duratorq TDCi

  Motorret e naftes Ford Duratorq perftojne nje konsum te ulet te paperseritshem dhe emetime minimale CO2. P.sh motorri 1.6 ECO 115KF tashme emeton vetem 114g/km, ai 140KF me gjashte marshe manual emeton 119g/km ndersa ai me kambio automatike Powershift 140KF emeton 149g/km.

  Transmisioni PowerShift 

  Kambio automatike Powershift, dopio-freksion me gjashte shpejtesi e ben udhetimin me te thjeshte dhe me efiçent ne konsum. Me kete lloj kambio ju kurseni me shume se 10% karburant, se çdo lloj 
  tjeter kambio automatike.

  Standartet e emetimit Euro 5

  Motorret e Mondeo-s jane plotesisht brenda normave te standartit Euro 5.

   

   

 • Teknologjia ne pilotim

  Programi Elektronik i Stabilitetit(ESP) me Asistencen ne Terheqje(TA) dhe Ndihma e Frenimit Emergjent(EBA)

  Duke provuar zotimin tone per sigurine, keto karakteristika jane vendosur si opsione pa pagese ne te gjithe modelet Mondeo. ESP se bashku me TA monitorojne rrotullimin e rrotave, po aq mire sa edhe rrotullimi i timonit dhe kendin e shmangies nga kursi. Ne rast se sensoret zbulojne se njera nga gomat perpara apo mbrapa po rreshqasin, atehere kompjuteri i bordit modifikon fuqine e motorrit dhe kryen frenim automatik per secilen gome ne veçanti. Kjo mundeson rritjen e terheqjes duke ulur fuqine rrotulluese kur shtoni gazin gjate akselerimit. Aftesia juaj e pilotimit ne rruge te rreshqitshme eshte permiresuar me shtimin e ketyre sistemeve te sigurise.
  Sistemi EBA mundeson nje frenim te sigurte ne rast nevoje, duke ndihmuar te shkurtoni distancen e frenimit ne raste emergjente. Ne rast se kryeni nje frenim te forte, Emergency Brake Warning si pjese e Emergency Brake Assist ndez ne menyre automatike bllokazhin per te paralajmeruar drejtuesit e mjeteve prapa jush(standart ne te gjithe serite)

  Interactive Vehicle Dynamics Control (IVDC) Continuous Controlled Damping (CCD)

  Kontrolli Interaktiv i Dinamikes se Automjetit(IVDC) me Kontrollin e Vazhdueshme te Amortizimit (CCD)

  IVDC ka sjelle permiresime te dukshme ne stabilitet dhe performance. Çdo amortizator eshte projektuar te levize pese here ne sekonde per te garantuar komoditetin me te mire te mundshem per pasagjeret dhe per kontaktin me rrugen. Ju mund te zgjidhni opsionin e nderrimit te llojit te amortizimit - sport, normal dhe komod ne varesi te kushteve te rruges (opsion si pjese e sistemit cruise control) 
  CCD eshte nje sistem i cili se bashku me ESP zvogelojne distancen e frenimit ne siperfaqe te veshtira te rruges.

  Aftesia e drejtimit 

  Sistemi i kremalierit me ndihmen e sistemit hidraulik sigurojne reagimin me te mire te mundshem ne drejtim.
  Per te pasur sa me shume stabilitet, nje kujdes i veçante i eshte dhene amortizimit dhe sistemeve te drejtimit. Nje gjeresi aksi(perpara 1,599 mm dhe pas 1,605 mm) per te pasur me shume rezistence ne rast batimi.

   

Bookmark & Share