Karakteristika teknike

Pajisur me teknologjine me te fundit, Mondeo eshte projektuar per te ndihmuar te beni çdo udhetim me te sigurt, me te thjeshte dhe me te angazhuar. Ky grup teknologjish ofron ekuiliber te persosur qe ploteson deshiren qe drejtuesi ka per performancen dhe nevojat praktike të familjes.Mondeo sjell pa sforco te gjitha keto aftesi, nderkohe qe eshte e gatshme te perputhet me stilin tuaj.

 

 

 • Audio dhe sistemi i navigimit

  Sistemet audio

  Mondeo disponon nje game te gjere opsionesh audio te cilat i japim nje dimension te ri eksperiences se muzikes ne automjetin tuaj. P.sh ju mund te zgjidhni performancen e larte te Sony Audio System. Gjithashtu ofrohet dhe lidhja me ane te USB, si edhe dalje AUX.(standart ne Titanium, opsion ne Sony Radio ne Trend dhe Mondeo Graphite).

  USB

  Mund te perdorni lidhjen USB per te lidhur pajisjen tuaj MP3 dhe te shikoni listen e kengeve ne ekranin e ndodhur ne panelin e instrumentave. Kontroll te plote te muzikes jua mundesojne butonat e vendosur ne timon. Si shtese mundesohet dhe lidhja nepermjet  Bluetooth® e celularit tuaj me sistemin audio te automjetit tuaj.(Opsion) Kompatibel me Bluetooth® Hands-Free dhe Voice Control System.

  Argetimi i personalizuar ne sediljet e rrjeshtit te dyte

  Zgjidhni modelin Titanium dhe mund te shtoni nje sistem argetues per pasagjeret e rrjeshtit te dyte te sediljeve. Ai siguron dy ekrane 7"LCD ne pjesen e mbrapme te mbeshteteses se kokes te sediljeve te para, plus dhe dy kufje wireless dhe telekomande.

  Sistem Navigimi CD-SD me prekje te ekranit

  Zgjidhja ideale e navigimit satelitar per nje planifikim te lehte te rruges. Ekrani 7" e ben me te thjeshte kontrollin. E apdejtuar lehtesisht nepermjet nje karte memorjeje SD ju mund te specifikoni rrugen me te shkurter, me te shpejte per te pasur konsum sa me te ulet te karburantit. Ky sistem pergjigjet ne kohe reale per shpejtesine e mjetit, kushteve te trafikut per te pasur nje informacion sa me te sakte per trafikun e hasur. Gjithashtu mundesohen lidhjet e dedikuara per pajisje MP3 dhe iPod®  si edhe nje nderrues automatik deri ne 6 CD(opsion) te gjitha lehtesisht te komandueshem nga timoni.

   

 • Sistemi i ndriçimit

  Dritat e ktheses

  Te integruara ne Sistemin Pershtates se ndriçimit Perpara(AFS) si dhe dritat e perparme Bi-Xenon, dritat e ktheses aktivizohen kur ju ktheni timonin 30°. Ky sistem siguron shikueshmeri te larte neper kthesa te forta.

  Sistemi Pershtates Halogjen i Dritave te Perparme(AFS)

  Me AFS, feneret e dritave te perparme rrotullohen deri ne 15˚ ne varesi te shpejtesise suaj dhe kendit te rrotullimit te timonit, per te siguruar drite shtese gjate nje kthese ose kryqezimi (opsion ne Trend dhe Titanium S)

  Feneret Bi-Xenon HID

  Feneret e perparme bi-xenon te Mondeos jane thaujse dyfish me te fuqishem se dritat e zakonshme, nderkohe qe perdorin me pak energji. Opsioni i zgjedhjes se fenereve xenon ju mundeson dhe dritat e ktheses se bashku me laresit e fenereve. (opsion ne Trend dhe Titanium S)

  Ndriçimi i brendshem LED

  Teknologja LED eshte tashme prezente ne hapesiren e brendshme te Ford Mondeo. E perfshire si standart ne nivelin Titanium S, ky ndriçim ultramodern i jep kabines nje ndjesi bashkekohore. Plus kesaj perdor me pak energji. (standart ne Titanium S)

  Dritat e Frenimit Urgjent

  Dritat e mbrapme te frenave aktivizohen duke pulsuar gjate nje frenimi te forte te papritur, ne menyre qe te paralajmerojne drejtuesit e mjeteve mbrapa, per nje situate rreziku (standart ne te gjithe serite)

  Dritat e Gjata Automatike

  Ndizen automatikisht nga te gjata ne te shkurtra sapo sistemi detekton trafik, ose intesitet te larte te drites. Sapo zbulon se rruga eshte e lire sistemi kalon perseri ne dritat e gjat.(opsion si pjese e paketes se ndihmes per shoferin)

   

 • Asistenca aktive

  Kamera per ecjen mbrapsh

  Zgjidhni marshin e ecjes mbrapsh dhe pamja e pasme shfaqet automatikisht ne ekranin e navigatorit, ne menyre qe te shikoni objektet pas makines suaj per nje manover te sigurte. Grafika speciale mbi ekran ju tregon distancen, gjeresine dhe qendren e mjetit, bazuar ne kendin e kthimit te timonit. (opsion si pjese e Sistemit te Navigimit Satelitar Plus)  

  Feneret Automatike

  Teknologjia e dritave ne Ford Mondeo eshte dizenjuar per te lehtesuar udhetimin naten dhe per ta bere ate sa me te sigurte. (standart ne Titanium, opsion si pjese e paketes se dimrit)

  Fshireset e xhamave automatike

  Me gjashte nivele te ndjeshmerise, fshireset automatike ne Ford Mondeo aktivizohen ne piken e pare te shiut ne xham, per te rritur shpejtesine ne varesi te intesitetit ne rreshjeve. (standart ne Titanium, opsion si pjese e paketes se dimrit)

  Sensoret e Parkimit

  Ka sensore te parkimit perpara dhe mbrapa per te bere me te lehte dhe me te sigurte manovrat. Me ane te nje tingulli ju lajmeroheni per distancen ndermjet jush dhe pengesave perpara ose pas jush.(opsion ne Trend dhe standart ne Titanium S)

  Ndihma e nisjes ne rruge te pjerret (Hill Start Assist, HSA)

  HSA parandalon ecjen mbrapsh kur beni nje nisje nga vendi gjate nje rruge te pjerret. Pasi leshoni pedalin e frenava, teknologjia mban mjetin te palevizur per disa sekonda per t'ju dhene kohe te shkelni pedalin e gazit pa ecur mbrapsh. (Standart ne kambion Powershift) 

   

 • Teknologji inteligjente

  Siguria per Femijet

  Karakteristika inovatore ju jep siguri te plote per gjithe familjen tuaj. Vetem me shtypjen e nje butoni ju siguroni pasagjeret e sediljeve prapa nga hapja e pa kontrolluar e dyerve te pasme nga brenda.(standart ne gjithe serite)

  Fikja e vonuar e fenereve

  Dritat e perparme qendrojne te ndezura per disa sekonda ne menyre qe te keni ndriçim gjate rruges naten per ne banese (standart ne gjithe serite)

  Dritat e ktheses

  Te integruara ne Sistemin Pershtates se ndriçimit Perpara(AFS) si dhe dritat e perparme Bi-Xenon, dritat e ktheses aktivizohen kur ju ktheni timonin 30°. Ky sistem siguron shikueshmeri te larte neper kthesa te forta.(standart ne feneret Xenon)

   

Bookmark & Share