Gama e transmisioneve projektuar per ju

Kur zgjidhni nje automjet Ford, ju keni zgjedhjen e disa modeleve te ndryshme transmisionesh - keshtu qe cilado qofte preferenca, manuale apo automatike, do te jete njeri qe do t'i pershtatet menyres apo deshires suaj te pilotimit.

 

 • Ford PowerShift

  Transmisioni Ford PowerShift 

  Duke kombinuar preçizionin dhe lehtesine, Ford PowerShift eshte nje transmision i sofistikuar i automatizuar manual me gjashte-shpejtesi. Ai ofron mprehtesine, lehtesine e kambios automatike nderkohe qe ju jep nje kontroll te preçizionit te larte te nje transmisioni tradicional manual.

  Si punon?

  Transmisioni automatik Ford PowerShift perdor 2 trnasmisione me nga 3-shpejtesi duke i lidhur ato me dy freksione. Kur filloni te ecni, transmisioni #1 fut ne pune marshin e 1 dhe transmisioni #2 zgjedh marshin e 2. Freksioni #1 hyn ne pune dhe mjeti shkeputet nga vendi me marshin e 1. Ne momentin qe behet ndryshimi i marshit, perdor freksionin #2 per te ndryshuar transmisionin nga i 1 duke preselektuar menjehere marshin e 3 etj.

  How it works

  The Ford Powershift automatic transmission uses two 3-speed gearboxes connected via a pair of clutches. When drive is selected, transmission #1 engages 1st gear and transmission #2 selects 2nd. Clutch #1 engages and the car pulls away in first. When it’s time to change gear, it uses clutch #2 to swap transmission, with #1 immediately pre-selecting 3rd etc.

   

 • Transmissioni Durashift

  Transmisionet Durashift

  Ne kemi zhvilluar disa transmisione inovative DuraShift te cilat do te mund ti gjeni te disponueshme pergjate gjithe games se makinave Ford.

  5-shpejtesi manuale

  Transmisionet manuale DuraShift me pese-shpejtesi jane plotesimi perfekt i games sone te motorreve per te perftuar nje ndryshim marshesh preçiz dhe te bute.

  6-shpejtesi manuale

  Transmisionet manuale DuraShift me gjashte-shpejtesi 
  Durashift six-speed manual transmissions are specifically designed for higher output engines. The ratio of the sixth gear reduces stress on the engine at higher speeds, improving real world fuel economy.

   

Bookmark & Share