Transit Custom

Transit Custom

Ford Transit është furgoni më i madh në kategorin e tij


Me një gamë të gjerë boshtesh, lloje kabinash, lartësi kulmi, motore dhe më shumë, ajo ofron një gamë të plotë opsionesh për hartimin e automjetit tuaj sipas kërkesave tuaja. Përshkruani shkurtimisht atë që po bëni, specifikoni kërkesat tuaja dhe gjeni një mjet transiti që është përshtatur sipas nevojave tuaja.

Një listë e gjatë e teknologjive të fundit përfshin SYNC me ndihmë urgjente, kontroll të rregullueshëm të lundrimit dhe reduktim automatik të shpejtësisë kur shkon në qoshe. E gjithë kjo do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë. Meqenëse shumë nga këto sisteme funksionojnë automatikisht, mund të përqendroheni në gjëra më të rëndësishme.

Teknologjitë e tjera, të tilla si ngarkimi i zgjuar rigjenerues, automjetet e fuqishme të Transit ndihmojnë në kursimin e karburantit edhe më shumë.

Sa hapësirë ​​ngarkimi ju nevojitet? Transiti krenohet me një depo të madhe ngarkese deri në 15.1 m3 dhe një fleksibilitet që ju lejon të ruani sendet deri në 4.2 m të gjatë (me një pengesë standarde të instaluar). Mjeti gjithashtu ka një pllakë gjysëm rimorkio që mund të përballojë deri në 3.5 ton. Pa marrë parasysh se çfarë transportoni, flokët dhe alarmet jashtëzakonisht të fuqishme do të mbrojnë ngarkesën dhe makinën tuaj.

Transiti është në dispozicion në disa versione: Kombi, Van Furgon, Van, Minibus, Shasi me taksi dhe shasi me taksi të dyfishtë.

Një tranzit, shumë variacione.
Madhësia e mesme, e gjatë, e gjatë dhe e gjatë e zgjatur. Kati i lartë, i mesëm ose i ulët. Zgjidhni Transit dhe rregulloje atë që t'i përshtatet punës suaj.

Ford Transit është projektuar sipas dizajnit kinetik të Fordit, kombinon stilin dhe prakticitetin. Për shembull, aerodinamika e përmirësuar siguron konsum më të ulët, ndërkohë që dritat e teknologjisë së lartë ofrojnë një shikueshmëri më të mirë. Gjithashtu, komponentët janë projektuar në atë mënyrë që ato të mund të riparohen dhe zëvendësohen thjesht, gjë që zvogëlon koston e përdorimit të automjetit.

Interior 

Ford Transit është projektuar të jetë praktik dhe i qëndrueshme, i dizajnuar për të ofruar një mjedis sa më të rehatshëm: brendësia e tij është projektuar në mënyrë ergonomike në mënyrë që çdo buton dhe hapësirën e magazinimit të jenë në dispozicionin tuaj.

Sistemi i muzikës dhe informacionit
Ekziston një gamë e gjerë e pajisjeve të avancuara të argëtimit dhe informimit të automobilave, duke përfshirë një sistem audioviziv me radio DAB, CD player, hyrje USB, altoparlantë të lartë, shfaqje multifunksionale, lundrim nëpër Evropë dhe Ford SYNC.

Sistemi i muzikës dhe informacionit

Ford SYNC 3 është sistemi më modern që ju lejon të qëndroni të lidhur dhe të menaxhoni telefonin, muzikën tuaj dhe sistemin e navigimit me komanda zanore intuitive ose nëpërmjet një ekrani me prekje me ngjyra 8 inç. Ajo lidhet me Apple CarPlay dhe Android Auto, dhe me Applink ju mund të përdorni disa nga aplikacionet tuaja të preferuara për smartphone, duke përfshirë Spotify. Trafiku i gjallë ndihmon për të shmangur mbingarkesën. Ju mund të telefononi edhe një listë të restoranteve lokale vetëm me komandën "Unë jam i uritur" ose ju mund të përdorni udhëzuesin Michelin për të zgjedhur një restorant dhe për të bërë një rezervim.

Një pjesë e rëndësishme e sistemit Ford SYNC që mund të shpëtojë jetën është Ndihma Emergjente *. Nëse ndodh një aksident në të cilin shkaktohet një ajër çanta ose pompën e karburantit është e fikur, teknologjia mund të përdoret nëpërmjet një telefoni celular të lidhur Bluetooth® dhe automatikisht të thërrasë shërbimet e reagimit emergjent. Ju mund të ndaloni thirrjen ose bisedoni me këto shërbime nëse keni nevojë për to. Sistemi do të sigurojë të dhëna kryesore si p.sh. koordinatat GPS, edhe nëse nuk jeni të vetëdijshëm. *

* Asistenca Emergjente e Ford operon në më shumë se 40 vende evropiane. Ky funksion funksionon kur është i lidhur me një telefon mobil të pajtueshëm që keni me ju kur të shkaktohet airbag (pa airbag të gjunjëve), ose kur sensi zbulon një përplasje, fiket pompën e karburantit. Ndihma për tekst dhe ndihmë emergjente nuk janë të disponueshme në të gjitha gjuhët evropiane.

Ka  hapësirë ​​për gjithçka që ju nevojitet
Ford Transit Custom krenohet me një hapësirë ​​të madhe dhe funksionale të ngarkesave. Paleta standard ngarkese mund të përfshihen në hapësirën e ngarkesës prej 2.4 x 1.2 m. Ekzistojnë dimensione të ndryshme të hapësirës së ngarkesave. Transit Custom ka derën më të përballueshme në krahasim me çdo automjet tjetër të së njëjtës kategori. Dyert rrëshqitëse janë të pajisura me një mekanizëm të veçantë që i mban të hapur dhe të qëndrueshëm gjatë ngarkimit dhe shkarkimit.

Eksperienca e drejtimi
Transit Custom mund të mburret me gatishmëri të jashtëzakonshme dhe ngarje të rehatshme. Falë shumë karakteristikave të zgjuara do të jeni të relaksuar dhe të sigurt në rrota.

Kontroll i plotë i shpejtësisë
Një limitues i shpejtësisë inteligjente lejon kontrollin e plotë të shpejtësisë, kështu që mund të përqendroheni vetëm në drejtimin e makinës. Kur aktivizohet, kamera e njohjes së trafikut zbulon së pari një limit të shpejtësisë dhe pastaj sistemi automatikisht rregullon shpejtësinë maksimale tuaj në këtë vlerë *.

* E rëndësishme: Kufizimi i shpejtësisë mund të ndryshojë në varësi të rrugës dhe madhësisë së automjetit. Shoferi është përgjegjës për kufizimin e shpejtësisë në çdo kohë.

Kontroll aktiv i lundrimit të shpejtësisë për lëvizje më të relaksuar
Kontrolli aktiv i lundrimit të radarëve, i disponueshëm për ju si pagesë shtesë, ju lejon të mbani shpejtësinë në vlerën e dëshiruar paraprake. Nëse radari i ndërtuar zbulon një automjet përpara jush, ai do të zvogëlojë shpejtësinë dhe do të mbajë një distancë sigurie të paracaktuar. Kur rruga është e zbrazur para jush, sistemi shpejton deri në shpejtësinë e zgjedhur. Një pjesë e kontrollit të lundrimit është gjithashtu një tipar paralajmërues për mundësinë e një fluturimi që ju paralajmëron nëse po i afroheni automjetit shumë larg.

Teknologji që sheh automjete atje ku shikimi juaj nuk arrin.
Sistemi i zbulimit të automjeteve në këndin e vdekur të pasqyrave përdor radar për të zbuluar automjete që mund të jenë të fshehura dhe ju ndihmon të ndryshoni korsi. Sistemi njofton automjetin në këndin e vdekur me një dritë portokalli në pasqyrat anësore.

Kombinimi fitues i Transit i fuqisë pa kompromis, efikasitetit të jashtëzakonshëm të karburantit, besueshmërisë legjendare dhe emetimeve të ulëta jane disa nga arsyet pse ju nuk do te hiqni dore kurre nga Transit.

Një fuqi që impresionon
Modeli i avancuar Ford 2.0-litërsh EcoBlue TDCi ofron fuqi dhe çift rrotullues të përmirësuar. Qëndrueshmëria dhe besueshmëria e tyre pasqyrohen në intervale të gjata të shërbimit. Motorët EcoBlue TDCi janë të pajisura me një sistem të avancuar të kontrollit të cilësisë së vajit që monitoron dhe ju njofton për një përkeqësim të mundshëm të cilësisë së vajit, duke mbrojtur kështu motorin. Të gjitha pjesët dhe të gjithë komponentët, janë projektuar që të zgjasin për aq kohë sa të jetë e mundur pa mirëmbajtje. Motorët e avancuar të naftës plotësojnë kërkesat e standardit strikte Euro 6 lidhur me emetimet e makinave dhe përfitimet e tyre mbështeten nga shumë teknologji të zgjuara dhe efikase.

Reduktimi i  emetimeve
Sistemi i reduktimit katalitik selektiv (SRC) përdor AdBlue®, një lëng që bazohet në ure dhe ujë, i cili konverton oksidet e azotit (NOx) në gazra të shkarkuara në azot e padëmshme dhe avujt e ujit. Filtri i grimcave zvogëlon sasinë e gazit të shkarkimit me më shumë se 99%. Për funksionimin e duhur, rezervuari i AdBlue® duhet të mbushet me lëngun e motorit tuaj EcoBlue TDCi. Kur niveli i lëngjeve është shumë i ulët, sistemi ju paralajmëron.

Përdorni më pak karburant me sistemin Start-Stop
Kur ndalet në një semafor ose në trafik, kjo teknologji mund të ndalojë automatikisht motorin (kjo nuk ndërpret funksionimin e pajisjeve më të rëndësishme, si fenerët, ajrit të kondicionuar) Për të vazhduar udhëtimin,  zgjidhni marshin e parë si zakonisht, dhe në rastin e kambios automatike shtypni pedalen e gazit dhe motori do të rifillojë. Start-Stop është veçanërisht efektiv në rrugët e qytetit, ku mund të zvogëlojë konsumin e karburantit deri në 10% (ngarje urbane).