A e dëmtojnë rrezet e diellit makinën tuaj?

                                                                                                                                                        

 

Blerë në sasi gjithnjë e në rritje, solucionet e duarve dhe locionet per mbrojtjen nga dielli mund të jenë të mira për shëndetin tonë, por ato mund të dëmtojnë makinat tona.

Kimikatet që gjenden në disa produkte të tilla mund të reagojnë në sipërfaqe, duke bërë që ato dëmtohen para kohe.

Kjo është një sfidë me të cilën inxhinierët merren çdo ditë, duke testuar vazhdimisht produkte të reja mbi materialet që përdoren në automjete dhe duke mbështetur zhvillimin e veshjeve rezistente që mund të sigurojnë që ato të jenë jetgjatë për vitet në vazhdim.

Ekipet e Ford në Këln testojnë makinat e parkuara në plazh ku temperatura mund të arrijë 74 ° C. Në provat e tjera ata stimulojnë ekspozimin në diell, me mostra të bombarduara me dritë ultra ‑ vjollcë, ekuivalente me vendin më të ndritshëm në tokë, për deri në 1,152 orë (48 ditë).

Nga produktet për duart deri te produktet për zhdukjen e insekteve, tendencat e konsumatorit po ndryshojnë vazhdimisht dhe produkte të reja po vijnë në treg gjatë gjithë kohës. Edhe produkti më i pafajshëm në dukje mund të shkaktojë probleme kur ato vijnë në kontakt me sipërfaqe qindra dhe madje mijëra herë në vit.