Modelet SUV të Ford arrijnë rekord shitjesh!! 259.000 shitje në Evropë; ECOSPORT, KUGA DHE EDGE

                                                                 

 

Modelet SUV të Ford arrijnë rekord shitjesh!!  259.000 shitje në Evropë; ECOSPORT, KUGA DHE EDGE

  • Tre modelet e sofistikuara SUV japin rezultatet më të mira të shitjeve në Evropë , më shumë se një në pesë automjete të shitura në Evropë janë SUV-të e Ford.
  • Vitin e kaluar shitjet e SUV-ve u rritën 21 për qind në krahasim me 2017!


COLOGNE, Gjermani - Automjetet e sofistikuara sportive SUVs arritën një rekord të ri në Evropë.

Shitjet e Ford EcoSport, Kuga dhe Edge arritën deri në fund të nëntorit gati 259.200 vjet deri në fund të nëntorit.

"Shitjet e SUV po rriten më shpejt se çdo kategori tjetër automjetesh në Evropë dhe gama jonë e plotë e SUV-ve EcoSport, Kuga dhe Edge po tërheq blerësit e makinave si kurrë më parë me stil të guximshëm dhe sportive dhe teknologji të përparuara të tilla si Sistemi Inteligjent me Kater Rrotat Aktive që ndihmon në dhënien e përvojave frymëzuese të drejtimit ", tha Roelant de Waard, zëvendëspresident, Marketing, Shitje&Servis, Ford of Europe.

Pjesa e tregut të SUV të Ford-it ka vazhduar të rritet në vitin 2018 për të tretin vit radhazi, dhe SUV-të tani përbëjnë më shumë se një në pesë automjete Ford të shitura në Evropë.

Rritja e SUV e Ford-it është e nxitur nga shitjet më të mira për të dy Ford Ecosport, me shitje deri në vitin e kaluar deri në 105 për qind krahasuar me janarin deri në nëntor të vitit të kaluar dhe mesataren e Ford Kuga, ku shitjet u rritën 27 për qind krahasuar me vitin e kaluar.

Ford ka shitur më shumë se 104,600 SUV EcoSport për konsumatorët në Evropë deri në vitin 2018. EcoSport-i elegant është më i aftë dhe më i shkathët se kurrë me teknologjinë inteligjente me të gjitha rrotat aktive, ofron opsionet dalluese të personalizimit dhe teknologjive të avancuara, duke përfshirë lidhjen SYNC 3, Rregulluesin e Kufirit të shpejtësisë dhe kamerën e pasme.

Më shumë se 145,300 SUV-ve Ford Kuga janë shitur në Evropë deri në 2018, duke ofruar teknologji të sofistikuara për ta bërë drejtimin e makinës më të thjeshtë, më të sigurtë dhe më të këndshëm, duke përfshirë ndihmë Aktive në Parkim, që çon në eksperiencë fun-to-drive.

 Ford ka shitur më shumë se 34,000 SUV Edge në të gjithë Evropën që nga lançimi i saj në 2016. Ford Edge i ri - i disponueshëm për të porositur tani - do të ndihmojë vrullin e SUV të Ford në Evropë në 2019.

Ford Edge, elegant, sportiv dhe i përpiluar në mënyrë të përpiktë, është SUV  më i avancuar teknologjikisht, duke ofruar një gamë të plotë të teknologjive për asistencën e shoferit të bazuar në kamera dhe sensor, të dizajnuara për të bërë udhëtime më të rehatshme dhe më pak stresues!

Ford ka prezantuar gjithashtu një familje të re të modeleve Active crossover të frymëzuara nga SUV-të - duke përfshirë Focus Active, Fiesta Active dhe KA + Active - që kombinojnë shkathtësinë me dinamikën e vërtetë të Ford-it.