Teknologjia në modelin e ri Ford Focus do t'ju surprizoj!!

Nga shtypja automotike e frenave për të shmangur këmbësorët, tek një trup i prodhuar prej 33 për qind çelik me forcë ultra të lartë Ford Focus ofron gjithnjë siguri dhe mbrojtje maksimale.

Modeli i ri Ford Focus dha vlerësimin maksimal të sigurisë me 5 yje nga Euro NCAP sipas protokolleve më të rrepta të testimi .

COLOGNE, Gjermani, 15 nëntor 2018 - Modeli i ri Ford Focus siguron besim dhe komoditet për klientët në çdo lëvizje, duke përdorur një gomë të plotë të teknologjive të sofistikuara të asistencës së shoferëve dhe inovacioneve inxhinierike.

Modeli i ri Focus ka marrë vlerësimin maksimal të sigurisë me 5 yje nga autoriteti i pavarur Euro NCAP , duke e bërë Ford Focus një nga automjetet e para që mori vlerësimin më të lartë nën protokollet testuese më të rrepta.

Përveç kësaj, teknologjitë në Focus-in e ri janë dizajnuar për ta bërë drejtimin më të 

rehatshëm dhe për të ndihmuar shoferët për të shmangur ose zbutur efektet e aksidenteve.

"Asgjë nuk është më e rëndësishme për ne sesa siguria e klientëve tanë dhe Ford beson se krijimi i makinave të zgjuara me teknologji që  ndihmojnë shoferët të shmangin situatat e rrezikshme, është po aq thelbësore sa krijimi i makinave të forta që i mbajnë njerëzit të sigurt në rast aksidenti", tha Helmut Reder, drejtor i linjës globale të automjeteve të
kategorisë B dhe C , Ford of Europe.

Teknologjia  për të ndihmuar shoferët të përqëndrojnë vëmendjen e tyre në rrugën përpara përfshinë:

Adaptive Cruise Control me Stop & Go, Njohja e Shpejtësisë së Shpejtë dhe Qendra e Zhvendosjes për njohjen me lehtësi të trafikut të ndaluar-nisjes

Sistemi i Ndriçimit Përshtatës Përpara të Fordit me dritë të re kurbë parashikuese me bazë Kamera dhe dritë me bazë Sign-i që rregullonë modelet e dritave për të përmirësuar Shikimin në errësirë duke monitoruar kthesat në rrugë dhe shenjat rrugore për herë të parë në industri

 *Ndihma e ruajtjes së qendrës së korsisë* dikton vazhdimisht vijat e korsive dhe rregullonë drejtimin për t'ju ndihmuar ta mbani makinën brenda korsisë së duhur


*Ekrani në lartësinë e shikimit i shfaq njoftimet e rendesishme ne fushen tuaj te shikimit, ne menyre qe te shikoni rrugen perpara. Ne imazhin e qarte dhe te ndritshem mund te shfaqet permbajtja e zgjedhur nga ju, duke perfshire njoftimet per shpejtesine e automjetit, navigimin, kontrollin e drejtimit dhe te dhenat e njohjes se shenjave te qarkullimit. Mund te shihet edhe me syze dielli te polarizuara


*Njohja e shenjave të qarkullimit
i shfaq informacionet e rendesishme te shenjave te qarkullimit ne grupin e instrumenteve dhe ne ekranin ne lartesine e shikimit


*Ndihma inteligjente e shpejtësisë
kontrollon shenjat e qarkullimit dhe perdor te dhenat per navigimin per te caktuar automatikisht nje kufi shpejtesie dhe me pas e pershtat ate perkatesisht

 
*Sinjalizuesi për trafikun në kryqëzim me frenim aktiv* ju ndihmon gjate levizjes prapa per te dale nga nje vendparkim, duke ju paralajmeruar per automjetet ne afersi nga te dyja anet dhe mund te frenoje automatikisht ne rastet e mungeses se reagimit


*Sinjalizuesi për shoferin 
 monitoron performancen tuaj gjate drejtimit dhe mund t'ju paralajmeroje nese sipas tij duhet te frenoni.

 
*Modalitetet e zgjedhshme të drejtimit

Ju lejon te zgjidhni midis tre modaliteteve te transmisionit – Normal, Ekonomik dhe Sportiv. Sistemi rregullon cilesimet e ndryshme, duke perfshire reagimin e pedalit te gazit, pervojen e drejtimit si dhe menyren e nderrimit te marsheve te makinat me transmision automatik. Makinat e pajisura me amortizim te kontrolluar vazhdimisht (shihni djathtas) kane dy modalitete te tjera transmisioni – Komod dhe ECO-Komod - te cilat ndryshojne gjithashtu cilesimet e suspensionit per nje kenaqesi me te madhe ne drejtim. (Standard)

*Sinjalizuesi për shoferin  monitoron performancen tuaj gjate drejtimit dhe mund t'ju paralajmeroje nese sipas tij duhet te frenoni.

Eshtë shpenzuar shumë kohë për ta bërë "Focus" krejtësisht të ri më intuitiv dhe më të lehtë për t'u përdorur. Lehtësia e përdorimit përfshin edhe sistemin audio, për të cilin kemi përdorur elementet e dizajnit të radiove të zakonshme me butona: dy për kontrollin dhe disa butona të tjerë të thjeshtë, përveç komandave të thjeshta zanore